dinsdag 22 mei 2012

Algemeen oosters zoetzuur.

Kopen: Noodles, schouderkarbonade, oosterse groenten, appelsap.

Schouderkarbonades in reepjes snijden, bruin bakken in snoeihete olie. Voor een beetje extra smaak kan je eerst mosterdzaad poffen in de hete olie. Als het vlees bruin is, flinke bak knoflook en gember erbij (vers of gedroogd), en chilipepers naar smaak. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. 

Afblussen met ketjap manis, een flinke scheut willekeurige soort azijn (vandaag een combinatie van appelazijn en balsamico). Daarna aftoppen met appelsap tot de boel onderstaat.

Dit laat je allemaal lekker anderhalf uur koken. Het idee is dat de saus flink inkookt. Na anderhalf uur kan je het vlees er uit scheppen, en de saus dikker maken met gezeefde bloem. Deze saus kan je prima in een pot rammen, en lang bewaren. 

Voor het eten bak je het vlees nog even in hete olie op, voor het krokante randje (een echte must!) wok je de groenten kort, toss je er een beetje saus overheen, en de noodles weiger ik uit te leggen.