maandag 31 oktober 2011

Broodje Antibrokbal

Ingrediënten (2 personen):
-          1 afbakciabatta
-          1 bak AH voorgebakken gehaktballen (drie ballen)
-          1 zak jonge geraspte kaas
-          1 fles Calvé mosterdsaus (geen mosterd, mosterdSAUS)
-          1 flesje gembersiroop

Voorbereiding:
Bak de ciabatta in één stuk zoals voorgeschreven. Knijp intussen de mosterdsaus uit in een bakje, en meng met twee flinke eetlepels gembersiroop. Haal de ciabatta uit de oven, halveer ‘m, en snij ‘m open.

Bereiding:
Smeer het mosterdsaus/gembersiroopmengsel uit over de onderkanten. Snij de ballen in vier plakken per bal, en beleg de ciabatta. Flikker een hoop kaas over het geheel (makkelijker als de broodjes strak tegen elkaar liggen), en schuif ze in de oven. Zet de oven op hete lucht (230° C), én GRILL. Vijf minuten later zijn je balletjes warm, en is je kaas gesmolten maar niet uitgelopen. Eten maar...

Waarom gembersiroop?
Door de gembersiroop te mengen met de mosterdsaus, krijg je een variant op de overbekende honingmosterdsaus. De zoete siroop neutraliseert ook deels de scherpe mosterd, die vaak slecht reageert met een brakke maag. De gembersiroop is een stuk frisser dan honing, en bevat bestanddelen die helpen tegen eventuele misselijkheid (true fact). Verder schijnt gember het libido te verhogen, wat nutteloos is, maar wel leuk om te weten als je je afvraagt waar dat brakke latje vandaan komt...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen