dinsdag 15 november 2011

007: License to cook

Als James Bond (in A View to a Kill) het kan is dan is dat reden genoeg voor jou om het te leren. Zeker als het nog makkelijker is dan chicks regelen als je James Bond heet. 

Een quiche is makkelijk te maken, goed te bewaren, warm en koud te eten, en gepast bij ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast is het een fantastische manier om leftovers te verwerken. Dit maakt het tot één van de meest veelzijdige gerechten die je kan bedenken. 


Benodigdheden:

- Oven
- Hartige Taart Deeg
- Eieren
- Crème Fraiche

Een quiche is niets meer dan een gigantisch omelet in een deegbak. Bekleed om te beginnen de springvorm met het deeg, en zorg dat er geen scheuren, gaten of kieren in zitten. Meng vervolgens 5 à 6 eieren met een normaal bekertje crème fraiche. Beetje peper en zout helpt met de smaak. 

De vulling
Zoals ik al zei: in een quiche kan je alles kwijt wat je maar wil, zolang het maar een beetje lekker combineert. Op de foto staat een quiche met gehakt, ui en geraspte winterpeen (lekker el cheapo). De overblijfselen van de AVG van gister kunnen ern zonder problemen in, net als de leftovers van de chinees. Een oude pizza verwerken in een quiche is wat dubbelop, en pas op met al te veel vocht. Een curry is bijvoorbeeld goed te gebruiken, maar giet eerst even wat vocht af. 

Als je een goede oven hebt kan je de vulling mengen met de eieren, in de bakvorm gooien, en in de oven schuiven (180 graden, ongeveer half uurtje tot dat 'ie stevig is). Als je een k$%#@oven hebt (zoals ik), gooi je het geheel eerst in een grote pan om het ei een beetje voor te garen. Daarna de bakvorm en de oven in. 

Enjoy! 

1 opmerking:

  1. ha Victor,

    mooie blog! zeker door gaan! misschien pass ik je, tijdens mijn laatste paar maandjes als student ook nog wat briljante recepten!

    groeten,

    Tijmen

    BeantwoordenVerwijderen